perjantai 9. syyskuuta 2011

Samaa roskaa eri värisissä paketeissa

Eli tällä kertaa keskitymmekin sitten lähes yhtä suureen viholliseen kuin omaan itseemme ja tarkastelemme kuinka taistella niin sanottua ”koneistoa” vastaan. Nämä ovatkin sitten toisiksi suurin vihollinen rahojasi kohtaan. Itsehän me tietysti omat päätöksemme teemme ja sen vuoksi eivät tietysti poliitikotkaan tai virkakoneisto kaikkia varojasi onnistu päätöksillään tyhjentämään tililtäsi tai lompakostasi. Koneistolla on helppo tehtävä pistää menemään muiden ansaittuja varoja, sillä verotusoikeus on sen verran vahva kortti, että sitä vastaan on vaikea taistella. Toisaalta tätä pitää ymmärtää, sillä onhan sinunkin helppo laittaa menemään naapurisi varoja, jos vastuuta ei juurikaan ole.

Jos joku vielä uskoo, että äänestämällä voi tässä maassa vaikuttaa poliitikkojen rahojen tuhlaamiseen niin olisi jo aika avata silmänsä. Kuten myös muualla näiden ”herrojen” ainoa tehtävä on pitää omien sidosryhmiensä eduista huolta. Myös joissakin tapauksessa ilman jäsenkirjaa on turha haaveilla vielä tänäkin päivänä tietyistä työpaikoista. En viitsi sen enemää yksityiskohtia mainita, mutta yhden tuttuni hakiessa tietystä ammattiliitosta työpaikkaa oli haastattelun loppu mennyt suunnilleen seuraavasti: ”Kaikki näyttää hyvälle ja olet pätevä tähän työhön ja olihan sulla se jäsenkirja myös?? ”Ei oo eikä tuu” oli kaverini vastannut. Voitte arvata kahteen kertaan tuliko töitä? :)

Puolueiden erilaiset etujärjestöt menevät suunnilleen seuraavin tavoin: Kokoomuksen pojat juoksevat EK:n pillin tahtiin, Sossut SAK:n, kepulaiset juoksevat MTK:n asioilla ja Vasemmistoliiton jäsenet ovat eri liittojen asioilla kuten esimerkiksi rakennusliiton. Viherpipertäjät terrorisoivat maatamme mm. Greenpeacen ja muiden luonnonsuojeluliittojen asioilla. RKP:n etujärjestöt nyt selviävät jo puolueen nimen perusteella kuten myös kristillisetkin. Sen sijaan perussuomalaisten sitoumukset eri etujärjestöihin ovat ainakin hyvin pitkälle vielä itselleni hämärän peitossa, mutta tämä johtuu ainakin osittain siitä etteivät he ole ikinä olleetkaan vallassa. Voi myös olla, että persut ovat vain sekalainen seurakunta ilman hyötyjiä, mutta itse en tähän usko. Onkos teillä tästä asiasta enemmän sisäpiirin tietoa?

Koneiston rahankeräystavat ovat loppujen lopuksi aika yksinkertaiset, sillä suurin osa valtion tuloista tulee kuitenkin veroista ja veroluontoisista maksuista joista voisi mainita ainakin tv-luvan. Tästä koneiston hukkaamasta saadaan hyvä käsitys, kun ottaa huomioon Kreikan 10 miljoonan asukkaan maalla on 700 000 julkisen sektorin työntekijää ja Suomella 680 000 viimeisten tietojen mukaan. Tästä voisi tehdä sen päätelmän, että Suomesta voisin hyvin helposti vähentää 100 000 julkisen sektorin työntekijää asioiden hoidon kärsimättä mitenkään. Jos pidätte Kreikkaa huonona vertailukohteena niin voidaan myös verrata Suomea muihinkin maihin. Tämän vuoksi verojen ja veroluontoisten maksujen osuus on tavalliselle kansalaiselle hyvinkin suuri. Suomessa tämän vuoksi kannattaakin yrittää minimoida omat pakkomaksunsa ja veronsa, jotta saa vastinetta maksamilleen veroille.

Erityisen tarkkana kannattaa olla siinä vaiheessa, kun valtio mainostaa veroja tai niiden korotuksia väliaikaisuudella kuten pääomaveron tapauksessa lähiaikoina. Valtiosta riippumatta tämä pitää paikkansa. Esimerkiksi tuloverohan oli myös alunperin ”väliaikainen” suostuntavero 1800-luvun lopulla Suomessa sekä sisällissodan aikaan 1917-1919 ja se vakinaistettiin vuonna 1920. Kannattaa myös varoa sitomasta omia varojaan valtion lupaamiin veroetuuksiin kuten nykypäivän ps-tilien etuihin. Valtio on arvaamaton ja saattaa peruuttaa tämänkin ennen kuin ehdit siitä itse hyötyä, sillä 10-40 vuotta on hyvin pitkä aika sitoa omat varansa luottamalla valtion lupauksiin veroeduista. Koneisto kun pitää huolta aina ensin omistaan ja sitten vasta tavallisista kansalaisista.


Ainakin seuraavassa kirjoituksessani käsittelen eri tapoja taistella koneistoa vastaan vähentämällä omaa verotaakkaansa ja hyötymällä järjestelmästä.

- TT

2 kommenttia:

  1. Oujee!

    Yhteiskuntakritiikkiä ei ole koskaan liikaa ja kaikki vihjeet henkilökohtaiseen verosuunnitteluun ovat enemmän kuin tervetulleita!

    VastaaPoista
  2. Täällä jo odotellaan malttamattomana ohjeita verosuunnitteluun ja järjestelmän hyödyntämiseen!!!

    VastaaPoista