torstai 26. heinäkuuta 2012

Vähemmän on Enemmän blogi 1v.


Suureksi yllätyksekseni huomasin hieman ennen 1-vuotissynttäreitäni, että niitä vietetäänkin jo heinäkuun puolella enkä ollut siihen kyllä yhtään varautunut. Onneksi on kuitenkin pari päivää aikaa kirjoittaa, sillä yleensä fiilis tulee aina vähän miten sattuu. Jos nyt sitten alkuun vaikka katsottaisiin mitä vuoden sisään on tullut tehtyä?

  • Blogikirjoituksia on ollut hieman vajaa 90
  • Sivulla käyntejä on ollut hieman alle 10 000
  • Aluksi kävijöiden määrä oli noin 20 päivässä ja nykyään 50-100 normipäivinä.
  • Suosituimmat kirjoitukseni ovat olleet
    1. Ennustukset vuodelle 2012 osa 2
    2. Fortum-Analyysi
    3. Ennustukset vuodelle 2012 osa 1

Jostain syystä kakkososa ennustuksista vuodelle 2012 on ollut suositumpi kuin ykkönen. Tämä on hieman hämmentävä juttu, mutta epäilisin kyseessä olevan joku kuukkelihaun hakusana mikä on lisännyt osumia. Fortum-analyysi suosiosta en sen sijaan ole yllättynyt, sillä se tietysti kiinnostaa ihmisiä jo sähkölaskujen takiakin.

  • Suosituimmat lukijamaat Suomen lisäksi ovat olleet
    1. Yhdysvallat
    2. Venäjä
    3. Ruotsi

Jostain syystä Yhdysvallat ovat kärjessä noissa ulkomaissa enkä siihen löydä kovin selvää syytä. Johtuisko tämä asia Lontoon murteella äännettävästä blogin nimestä? Venäjä ja Ruotsi taas naapurimaina eivät luonnollisestikaan ole mikään yllätys ainakaan allekirjoittaneelle. Perstuntumalla on sanottava torstain ja sunnuntain olleen suosituimmat käyntipäivät. Sunnuntai ei yllätä, mutta torstai kylläkin. En osaa arvata syytä, mutta jos jollakin on tietoa tai valistunut arvaus niin kertokaa ihmeessä.

Omat suosikkikirjoitukseni ovat olleet seuraavat: Omavastuu on ilmainen! Helmikuun alusta 2012 ja Be a sucker in your own game kesäkuulta 2012. Jos teiltä löytyy suosikkeja niin pistäkää ihmeessä kommentteja. Jos vielä on perusteluja asiaan niin antaa soittaa! Otan kaiken palautteen vastaan.

Eli kaiken kaikkiaan viimeisen vuoden aikana olen kirjoittanut vajaa 90 artikkelia joiden lukijoita on ollut noin 10 000 ja tarkoitus olisi jatkaa noin kahdella kirjoituksella viikossa. Onko tämä teidän lukijoiden mielestä sopiva tahti vai kärsiikö kirjoitusten taso siitä? Ainakin tällä hetkellä tarkoitus olisi jatkaa samaa vauhtia ainakin siihen asti kunnes alkaa tuntua siltä, että samat asiat toistuvat turhan usein ja tuntuu siltä ettei keksi enää lisää sanottavaa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että ainakin muutama seuraava kirjoitus on jo mielessä ja osin kirjoitettunakin. Uskon saavani lisää lukijoita seuraavan vuoden aikana ja se kyllä tapahtuu ainoastaan panostamalla kirjoitusten laatuun, sillä olen huomannut laadukkaiden postauksien lisäävän ainakin hetkellisesti blogin seuraajia. Jossain vaiheessa ajattelin myös kehittää blogin käyttöliittymää, jotta tietyt asiat olisi paremmin näkyvillä. En usko tämän tapahtuvan ihan lähimpien kuukausien aikana, mutta varmasti joskus syksymmällä. Kaiken kaikkiaan olen melko tyytyväinen ensimmäiseen vuoteeni, joten suuria muutoksia en ajatellut tehdä.

Kun laskee ensimmäisen blogivuoden aikaisen kehityksen rahatilanteessa niin se on ollut aika lailla samaa luokkaa kuin tavoitteenikin. Riippuen hieman kuukauden viimeisten päivien muutoksista osakemarkkinoilla tulee ylijäämäni viimeisen vuoden aikana olemaan noin 4500 Euroa. Tätä tavoitetta on tarkoitus nostaa hieman seuraavan vuoden ajaksi ja tarkoitus on pyrkiä noin viidentuhannen ylijäämään. Tämä on mielestäni hyvin realistinen tavoite eikä siitä tule tinkiä. Olen nostanut sitä johtuen hieman menojen tippumisesta enkä usko niiden juurikaan muuttuvan seuraavan vuoden aikana. Tämän ylijäämän tarkoituksesta kerron varmasti jossain vaiheessa lisää, mutta se saattaa vaatia hieman pidemmän kirjoituksen.

Mikäli tulee kommentoitavaa tai kysyttävää niin kommentoikaa vaan mitä asiaa ikinä haluatte. Mitä tulee tähän asiaan niin minulla on kyllä myös paljon parannettavaa. Seuraava kirjoitus tulee viikonloppuna, jos ei tapahdu mitään ihmeellistä. Kiitoksia kaikille tämän vuoden aikana blogia seuranneille!

- TT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti