sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Uusi vuosi, uudet kujeet

Ensimmäinen kokonainen vuosi takana ja säästämisessä, työnteossa, lomailussa ja muissa haasteissa ollaan välillä menty vuoristoradan huipulla, juostu tasaista maastoa loputtomiin ja sukellettu pinnan alle. Toisin sanoen normisettiä vois joku todeta. En kyllä itse ole mikään tasaisen maaston ystävä paitsi, kun kyse on oikeasta juoksusta niin tasanen tulee heti alamäen jälkeen hyvänä kakkosena :)
Kyse ei kuitenkaan ole juoksusta vaan lähinnä rahankäytön muutoksista ja psyykkisesti muutos ei ole ikinä helppo prosessi. Kuitenkin väittäisin tehneeni kuluvana vuonna aikamoisen parannuksen verratuna edellisiin vuosiin. Yhden vuoden aikaväli on kuitenkin sen verran pieni, että ei sen jälkeen voida puhua vielä mistään jatkuvasta parannuksesta vaan hyvästä alusta. Aloittaminen on tietysti aina kaikkein vaikeinta ja nyt on jopa ihan tyytyväinen olo tähän muutokseen, vaikka välillä tuleekin aina vaikeita hetkiä. Se mihin olen tällä hetkellä suhteellisen tyytymätön on blogini kirjoitusten määrään ja tarkoitus on saada siihen parannus. Tämä muutos ei tietysti voi lähteä kuin allekirjoittaneesta ja olen miettinyt joitakin ideoita kirjoitusten lisäämiseksi.

Vuodelle 2012 tähtään vähintään 62 kirjoitukseen ja porkkanaa ajattelin jaella itselleni mikäli saan 100 kirjoitusta tehtyä. Jos ihmettelette minkä takia 62 niin kuukausia on 12 jolloin teen aina joka tapauksessa jonkinlaisen henkisen tilinpäätöksen ja kerron paljon olen säästänyt/tuhlannut. Loput 50 olisi tarkoitus sitten kirjottaa asiaa tai sen vierestä riippuen tietysti lukijan näkökulmasta :) Toinen tavoite jonka asetan vuodelle 2012 on kerätä 5000 Euroa ylijäämää mikä on hieman yli 1000 Erkkiä enemmän kuin mitä tänä vuonna tulee kerättyä. Mikäli saan molemmat tavoitteeni täytettyä ensi vuonna niin aion lisätä 500 Euroa pidempää reppureissua varten tuosta ylijäämästä. Näiden tavoitteiden lisäksi minulla on minimitavoitteet jotka pitää saavuttaa ensi vuonna: 50 blogipäivitystä ja 4000:n erkin ylijäämä. Jos nämä eivät onnistu niin otan vuoden 2013 matkabudjetista tuon 500 Euroa pois. Itse kyllä uskon huomattavasti enemmän porkkanaan, mutta on se kyllä hyvä olla vielä kepinkin mahdollisuus olemassa. Jos tietysti iskee joku pidempi sairaus niin sitten on tietysti harkittava mitä tehdä, mutta niin negatiivinen ei pidä olla, että ottais sen mahdollisuuden huomioon.

Mitä tulee taas tuon säästötavoitteen toteuttamiseen niin tarkoitus olisi keskittyä laatuun määrän sijaan mitä tulee tavaroiden, ruuan, jne ostamiseen. Ensi vuonna ei olisi tarkoitus tehdä mitään suurempia hankintoja, mutta hyvä kuoritakki joka kestää tuulta, vettä ja jonkin verran pakkasta olisi tarkoitus hankkia. Tämän lisäksi myös aion ostaa uudet Gore Tex-lenkkarit ja joitakin muita pienempiä hankintoja. Otan vastaan neuvoja varsinkin tuon kuoritakin hankkimiseen. Mikäli teillä on omakohtaista kokemusta joistakin merkeistä niin saa ihmeessä kommentoida asiaa vaikka heti sillä nyt taitaa olla jonkinlaiset alennusmyynnit menossa. Hinta ei ole se kaikista olennaisin osa tätä ostosta vaan käyttömukavuus ja kestävyys. Mitä taas tulee huvituksiin niin huomasin viime vuonna, että on parempi käyttää huvibudjettia tasaisesti ympäri vuoden kuin pistää haisemaan kerralla puolet ja kituuttaa taas sitten pari kuukautta. Aion myös käyttää kaikki huvibudjettiin varatut rahat, koska esimerkiksi viikonloppureissut ovat monesti henkireikiä ja niiden jälkeen jaksaa taas paremmin kunhan muistaa levätä riittävästi.

Näillä periaatteilla mennään vuosi 2012. Piakkoin tulee sitten viimeinen tilinpäätös vuodelta 2011.

- TT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti