perjantai 2. joulukuuta 2011

Marraskuu 2011 +600€ yhteensä 4350€

Marraskuu, tuo pimeyden kuukausi kotimaassamme. Lumet uupuvat maasta ja monia ihmisiä vituttaa. Joillakin iskee jo joulustressikin päälle aikaisin ja hermot meinaa mennä moneen kertaan. Myöskin pikkujoulut nakertavat ihmisten yleistä vireystilaa ja väsymys pukkaa päälle. Onneksi tämä pimeys yleensä kestää vaan kuukauden ja pikkuhiljaa lumi löytää maan. Tänä vuonna tosin saattaa mennä pidemmällekin tämän synkän pimeyden raiskatessa ihmisten mieltä. Marraskuu olisi täydellinen aika viettää aikansa jossain lämpimämmässä ja valoisammassa, mutta monille tämä on kuitenkin mahdottomuus kuten myös allekirjoittaneelle ainakin tänä vuonna. Tätä pimeyttä en kuitenkaan voi syyttää omasta saamattomuudestani tätä blogia kohtaan vaan on vain pakko katsoa peiliin ja yrittää saada aikaan enemmän joulukuussa, sillä kun on jo housuissa niin ei auta enää rypistää vaan puhdistaa paikat ja suunnata tulevaisuuteen. Mitä marraskuun raskauteen tulee niin valitsin sitten kaikista heikoimman vaihtoehdon ja sorruin sitten myös toisiinkin pikkujouluihin ja tämä harha-askel söikin sitten aika paljon henkisiä ja fyysisiä voimavaroja. On näin pakko tunnustaa itselleen se tosiasia ettei perse enää kestä kaksia ralleja kuukaudessa, joten täytyy vain ottaa järki käteen ja pitää vain yksi viikonloppu ”lomaa” kuukaudessa paitsi silloin kun ei ole mahdollisuuksia olla ”töissä”

Tulot jäivät hieman arvioidusta, mutta toisaalta myös menopuolella selvittiin hieman vähemmällä kuin mitä olin kuvitellut. Tulopuolen pettäminen johtui lähinnä siitä, että tuli kaksi viikonloppureissua yhden sijasta ja näistä toipumiseen oli pakko varata hieman enemmän aikaa. Tämä tarkoittaa käytännössä noin parinsadan Euron vajausta tämän kuukauden tuloihin. Menopuolella budjetti piti tosi hyvin, vaikka olikin parit pikkujoulut, sillä nämä molemmat tulivat hyvin halvoiksi, sillä baarit jäivät käymättä. Toisaalta molemmat viikonloput kuitenkin olivat ihan hauskoja, joten eivät ne hukkaan menneet vaikka niistä toipuminen ottikin koville. Aika pitkälti kuitenkin mentiin suunnitelmien mukaan ja hyvä niin.

Mitä taas tulee joulukuuhun niin se näyttäisi olevan aika erilainen jos sitä vertaa edellisiin, sillä tarkoituksena olisi pitää taas pidempi joululoma joka alkaa 21. päivä ja kestää noin 2 viikkoa riippuen siitä milloin hommat taas alkavat tammikuun alussa. Tämä tietysti vaikuttaa myös tuloihin aika selvästi, mutta koska veronpalautukset tulevat heti 2. päivä niin joulukuun ylijäämä vaikuttaisi olevan aika tarkasti veronpalautusten suuruinen, joten miinusta ei olisi joulukuussakaan tulossa. Mitä tulee taas joululahjoihin niin en taas tänäkään vuonna tuhlaa juurikaan niihin vaan ostan yhdet kummilapsilleni ja omani olenkin jo tilannut ja saanut postitettuna. Onnekseni perheessäni vietetään joulua lähinnä syöden, joten ei tarvitse hirveästi tästä itselleni hyvin turhasta juhlasta stressata. Mitä taas tulee blogiini niin joululomalla olisi tarkoitus saada ainakin muutama kirjoitus tehtyä ja suunniteltua lähikuukausien sisältöä. Myös TT:n listalle olisi tarkoitus ottaa joitakin yrityksiä lisää mikä tarkoittaa aikamoista osavuosikatsausten ja vuosituloksien läpikäymistä mikä tietysti on suhteellisen hidasta ja vaivalloista, mutta toisaalta varsinkin joulunpyhinä tekemisen puutetta on vaikka muille jakaa ja nämä päivät voikin sitten hyötykäyttää tänä vuonna.

Joulukuussa olisi sitten tarkoitus ostaa osakkeita ensimmäisen kerran ja arvo-osuustilille olen siirtänytkin jo rahaa. Kuitenkin ongelmaksi saattaa muodostua lähiviikkojen epävarmuus Euroalueen kohtalosta, joten en ole varma kannattaako rahaa laittaa osakkeisiin ennen tilanteen selkeytymistä. Kuitenkin osakkeiden ostaminen saattaisi jopa olla viisasta, sillä tässä voi tulla aikamoinen pankkikriisi eikä ole yhtään varmaa saako tililtä rahoja ulos kovin nopeasti tai ollenkaan mikäli laajamittainen kriisi puhkeaa. Tästä kaipaisinkin mielipiteitä, sillä en mielelläni häviäisi vähiä rahojani katastrofin sattuessa ja osakkeet ovat kuitenkin paloja yrityksistä, joten niistä eivät pääomat häviä ainakaan kokonaan. Vielä en tosin ole tehnyt sijoituspäätöstä, mutta paria sijoituskohdetta listani yläpäästä mietin parhaillaan ja kunhan katson hiinnan olevan oikea niin sitten ostan.

Tässä tämä kuukausikatsaus tällä kertaa.

- TT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti