torstai 2. helmikuuta 2012

Tammikuu 2012 Cash +375 Salkku +23,67% Yhteensä 5775€

Päivät pitenee ja pidot paranee. Pääsimme sitten vihdoinkin eroon talven pahimmasta synkkyydestä ja saimme lumipeitteen maahan myös täällä etelässä. Sen jälkeen olemmekin saaneet nauttia pikkuhiljaa aina pidentyneistä valoisista ajoista joka saa ainakin allekirjoittaneen tyytyväisemmäksi. Mitä tammikuuhun tulee niin kyseessä ei ollut kovinkaan suurten mullistusten kuukausi, mutta yhden suuren poikkeuksen tein heti oikeastaan alussa, sillä perinteistä uuden vuoden krapulaa en hankkinut mikä näin jälkeen päin oli ihan hyvä asia. En tosin ole mikään tipattomankaan tammikuun suurin ystävä, sillä musta se nyt on vaan tyhmää kieltään itseltään yleensäkään mitään vastaavaa. Jos sä haluat ottaa olutta niin ota kunhan et juo taloasi, perhettäsi tai itseäsi. Täydellinen kieltäminen saa vain haluamaan asiaa entistä enemmän. Otin tämän uuden vuoden ”vahingon” sitten takaisin käydessäni tuossa rakkaassa länsinaapurissamme.

Mitä taas tulee tammikuun menoihin niin ne olivat aika lailla arvioidut, jos ei lasketa mukaan sitä tosiasiaa, että hamuamani kuoritakki jäi kauppaan odottamaan ostoaan parempiin aikoihin. En vain raaskinut siihen pistää isoja rahoja. Urheilubudjettini oli hieman odotettua suurempi lähinnä sen takia, että alun perin viime joulukuulle suunniteltu sählyjengin toinen osa kausimaksusta siirtyi tammikuulle mikä sai hieman odotettua suuremman loven tililleni. Myös hammaslääkärissä käynti oli hieman arvioimaani kalliimpaa, mutta taas toisaalta jostain syystä ruokaan meni tammikuussa vähemmän rahaa kuin normaalisti. Tähän en ainakaan äkillisesti löydä mitään syytä, mutta todennäköisesti on saattanut käydä niin, että joulukuulta oli jäänyt ruokaa pakastimeen jonka olenkin nyt sitten tyhjentänyt. Voi myös tietysti olla, että olen onnistunut myös hyödyntämään saksalaisen ladon tarjouksia hieman aikaisempaa paremmin. Joka tapauksessa olen hieman jäljessä pakollisissa menoissa viime vuoteen verrattuna juuri ensin mainitsemani hammaslääkärireissun vuoksi. Helmikuun menojen pitäisi taas olla selkeästi pienemmät kuin tammikuussa, joten uskoisin ylijäämän kolkuttelevan ainakin käteisen osalta aika samoissa kantimissa.

Tammikuun tuloissa jäin aika tarkkaan sata Euroa viime vuodesta jälkeen johtuen lähinnä tuosta Ruotsin matkasta joka vei erityisesti yhden lauantain kiirepäivän kalenterista. Myös vuoden alussa oli tänä vuonna vähemmän ”töitä” mutta ei kyllä oikeastaan mitenkään oleellisesti. Hieman ovat askelmerkit tänä vuonna muuttuneet, sillä jotenkin arkisin on vaikeampaa löytää hommia, sillä herrat ovat kaikessa viisaudessaan päättäneet pistää kaikki kiireet juuri lauantaille jolloin olisi monilla muutakin elämää kuin allekirjoittaneen työt, mutta intsellänihän tätä elämää ei juurikaan ole. Mitä taas tulee osakekauppojen tuottoihin niin niitä ei sinänsä ole, vaikka osakkeideni arvo onkin noussut laskennallisesti. Kyseessä on kuitenkin pitkän aikavälin sijoitus, joten katsellaan sitä myös sillä silmällä ellei sitten taas iske myyntihulluus. En sitä kuitenkaan viitsi enempää murehtia. Tänä vuonna on myös suhteellisen haasteellista tienata helmikuussa saman verran kuin viime vuonna johtuen lähinnä pidemmästä ”hiihtolomasta” joka vaikuttaa parisen sataa Euroa viime vuoteen verrattuna. Myös sählypelit painavat päälle, joten parina lauantaina ei meinaa ehtiä sorvin ääreen. Kaiken kaikkiaan helmikuu näyttäisi sen verran kiireelliseltä ettei juurikaan ehdi ylimääräistä vapaa-aikaa viettää paitsi hiihtolomaviikolla. Myös etelä-Helsingissä olisi tarkoitus käydä ”säästämässä” eli hakemassa alkomahoolia. Tämä reissu johtuu lähinnä siitä, että kaverilla on häät toukokuussa ja Best manin nakki napsahti allekirjoittaneelle. Tämän ”nakin” seurauksena ei varmaan ole tekemisen puutetta ylimääräisenä aikana tänä keväänä.

Mitä tulee osakeostoihin niin aion siirtää niitä varten käteistä taas arvo-osuustilille ja toivon saavani yhden hyvän ostopaikan mahdollisesti helmikuun aikana. Mikäli tätä ei tule niin sitten sille ei voi mitään, mutta aina pitäisi olla varoja valmiina ostoja varten ettei menetä hyvää tilaisuutta valmistautumattomuuden takia. Tarkempaa tietoa ei vielä ole minkä yrityksen osaketta mahdollisesti ajattelin ostaa, mutta eiköhän se löydy tulevan TT:n listan kärkipäästä tai sitten kyseessä on kestosuosikkini Kone jota tosin on vaikea saada ”sopivaan” hintaan. Tällä hetkellä näillä mennään mitä on!
Sen verran olen taas keksinyt uutta omaksi päänmenokseni, että tänä vuonna ainakin alkuun yritän selvitellä itselleni kuinka paljon todellisuudessa maksan veroja ja kuinka niitä voi tälläinen pienituloinenkin yrittää vähentää. Enkä varsinaisesti tarkoita mitään laitonta veronkiertoa vaan näiden maksun optimointia eli toisin sanoen välttelen mm. alkoholin ostamista kotimaasta. Ensimmäisenä kuukautena tein sellaisen huomion, että omilla tuloillani veronmaksu aika tarkalleen kaksinkertaistui, kun laskee mukaan maksetut arvonlisäverot. Allekirjoittaneellahan ei ole autoa, joten tämä laskee kokonaisverorasitusta huomattavasti. Alkoholiverotkin jäi tammikuussa maksamatta johtuen Ruotsin reissusta. Verojen seuraaminen jatkuu ainakin vielä joitakin kuukausia.

Tässäpä tämä kuukausikatsaus. Yritän saada tehtyä seuraavan kirjoituksen tämän viikon loppuun mennessä. Totuttuun tapaan toivon kommenttejanne ja kysymyksiänne tähänkin kirjoitukseen.

- TT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti